Warning: Use of undefined constant ‘WP_MEMORY_LIMIT’ - assumed '‘WP_MEMORY_LIMIT’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hbd2006/public_html/home/wp-config.php on line 43

Warning: Use of undefined constant ‘64M’ - assumed '‘64M’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/hbd2006/public_html/home/wp-config.php on line 43
HRVATSKO BIBLIJSKO DRUŠTVO – Hrvatsko biblijsko društvo

Hrvatsko biblijsko društvo ustanovljeno je 6. lipnja 1995. godine na inicijativu i kao sastavnica Sjedinjenih biblijskih društava (United Bible Societies) u čijem se članstvu i samo nalazi od početka djelovanja.

Od samih početaka Hrvatsko biblijsko društvo ima interkonfesionalni i ekumenski karakter, te je po tomu jedinstveno u Hrvatskoj. U njegovom radu kroz pojedina tijela Društva aktivno sudjeluju predstavnici sljedećih Crkava: Katoličke Crkve, Srpske pravoslavne Crkve, Makedonske pravoslavne Crkve, Evangeličke Crkve, Reformirane Crkve, Baptističke Crkve, Evanđeoske Pentekostne Crkve i Adventističke Crkve.

Hrvatsko biblijsko društvo formirano je kao udruga sa zadaćom promocije Svetog pisma putem prevođenja, izdavanja i raspačavanja Biblije. Cilj Društva je pružiti ljudima Bibliju na jeziku koji će razumjeti i po prihvatljivoj cijeni koju će moći platiti. Društvo je pritom neprofitna organizacija i uzdržava se kako od prodaje Biblijskih izdanja, tako i od potpora iz domovine i inozemstva.