1 Jednom se molio na nekom mjestu. Kad je završio, zamoli ga jedan od njegovih učenika: »Gospodine, nauči nas moliti, kao što je i Ivan naučio svoje učenike.« 2 Tada im on reče: »Kad molite, govorite:
Oče,
neka se sveti tvoje ime!
Neka dođe tvoje kraljevstvo!
3 Kruh naš svagdanji daji nam svaki dan!
4 Oprosti nam naše grijehe;
jer i mi opraštamo svojim dužnicima!
I ne uvedi nas u napast!«
5 Tada nastavi: »Netko od vas ima prijatelja. K njemu ode u ponoć i rekne mu: Prijatelju, pozajmi mi tri kruha! 6 Došao mi je prijatelj s puta, i nemam mu što postaviti. 7 A on mu iznutra odgovori: Ne uznemiruj me! Vrata su već zatvorena i djeca su sa mnom u postelji. Ne mogu ustati da ti dam. 8 Kažem vam: Ako i ne ustane da mu da zato što mu je prijatelj, ali zbog njegova dosađivanja ustat će i dat će mu što treba.
9 I ja vama kažem: Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se. 10 Jer svaki koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se. 11 Ako netko od vas zamoli svoga oca kruh, dadne li mu možda kamen? I ako zamoli ribu, dade li mu mjesto ribe zmiju? 12 Ili ako zamoli jaje, dade li mu onda škorpiona? 13 Kad dakle vi, koji ste zli, znate svojoj djeci davati dobre darove, koliko će više nebeski Otac dati Duha Svetoga onima koji ga za to mole!«

Evanđelje po Luki 11,1-13